Tekniksommarskola

Med lyckade lustfyllda experiment följer ökat självförtroende och intresse.

2012

Vattenhallen Science Center hade under sommaren 2012 tekniksommarskolor för teknik- och naturintresserade barn och ungdomar mellan 10-16 år. Årets tekniksommarskola hölls på temat Hållbar stadsplanering och energi. De lite äldre deltagarna fick under veckan bland annat göra övningar i att programmera.

De flesta övningarna under sommarveckan gjordes som uppdrag i grupp och genom laborationer, med studenter från universitetet som handledare. Utöver detta innehöll tekniksommarskola detta första år roliga teamövningar och utflykter.

Under 3 veckor,  erbjöd Vattenhallen Cirkusskola. Här fick barn och ungdomar lära sig om bland annat jonglering, akrobatik, diabolo, devilstick, parakrobatik och poi. Det var roligt, kreativt, stimulerande och tränar både fysik och koncentration!

Kurser i Freerunning gavs för barn och ungdomar från 10 år och uppåt. Det krävdes inga förkunskaper för att vara med i AirWipps kurser eller workshops i Vattenhallen. Ledarna för kurserna kom från Air Wipp Academy, Sveriges största och coolaste parkour förening!